Следвайте Гласове вАсен Василев не можа да обясни защо правителството на

...
Следвайте Гласове вАсен Василев не можа да обясни защо правителството на
Коментари Харесай

Асен Василев не можа да отговори на Делян Добрев за фактурите от посредниците на Газпром

Следвайте " Гласове " в
Асен Василев не можа да обясни защо държавното управление на " Продължаваме промяната " е купувало съветски газ от медиатори с 30 % по-скъпо, до момента в който се хвалеше, че България се е освободила от съветската енергийна взаимозависимост. Делян Добрев от ГЕРБ сподели на Василев две фактури в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия и го попита защо " Промяната " е траяла да купува по-скъп съветски газ, откакто провокира прекъсването на доставките от " Газпром " с отхвърли си да заплаща в друга сметка, както желаеха руснаците. Добрев донесе в студиото две фактури - едната от " Газпром ", съгласно която препоръчаната цена на природния газ за юли е 84 $ за мегаватчас. Втората фактура, която показа, е от румънска дъщерна компания, медиатор на " Газпром ", която е предложила цена на газа за юли от 110 евро. Василев не отговори.


" Официалната позиция на партията е, че не бихме преговаряли единствено с " Възраждане ". Моето персонално мнение е, че не би трябвало да преговаряме и с " Промяната " и съм доста удовлетворен, че те през днешния ден са отказали каквито и да е договаряния с ГЕРБ, тъй като съгласно мен " Промяната " са тъкмо противоположното на това, което наподобяват ". Това съобщи Делян Добрев от ГЕРБ в " Панорама ".
" От една страна сякаш са прозападно насочени, само че в това време тяхното държавно управление работеше за ползите на Путин и за бюджета на Путин, апропо. Говореха, че ще строят автомагистрали, не закърпиха и една дупка. Говореха, че са срещу корупцията, а в действителност най-големите корупционни схеми се случиха по времето на тяхното ръководство ", сподели той.
Добрев донесе в студиото две фактури - едната от " Газпром ", съгласно която препоръчаната цена на природния газ за юли е 84 $ за мегаватчас. Втората фактура, която показа, е от румънска дъщерна компания, медиатор на " Газпром ", която е предложила цена на газа за юли от 110 евро.


" Вместо България да купи газ за 84 $ от " Газпром ", купува отново от " Газпром ", парите отново отиват при Путин или разликата се дели по някакъв метод, не знаем. Тази компания " Винтерсхау Румъния " е дъщерна компания на " Газпром Швейцария ", която е дъщерна на " Газпром Русия ". Тоест газът идва през Швейцария по документи и парите се връщат по същия път ".
ГЕРБ изрично са съгласни България да изпрати оръжие на Украйна, съобщи Добрев.
" Готови сме да създадем отстъпки, тъй че да удовлетворим до оптималната степен сътрудниците от Демократична България " единствено и единствено да има държавно управление, тъй като е значимо да има държавно управление. Без " Промяната " и без " Възраждане ", само че е значимо да има държавно управление ".
На въпрос дали ГЕРБ биха подкрепили държавно управление на " Продължаваме промяната ", в случай че се стигне до втори мандат, Добрев отговори, че той персонално " по-скоро би си отрязал ръката ". По думите му страната би трябвало да се развива по тъкмо противоположния метод, по който те оферират.

" Медиаторите ще опитат да приказват с " Промяната ", само че аз ви споделих моето персонално мнение. Държавата е в съсипия след тези осем месеца тяхно ръководство. Те се самосвалиха, бяха орел, рак и щука. Има Такъв Народ отдръпна поддръжката си, тъй като се скараха за някакви пари ", сподели още Делян Добрев.
Според него гласоподавателите сами са дали своята оценка за ръководството им.
" Четирите партии - Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, имаха 134 депутата в предходния парламент, след изборите имат 98. Единствената причина да са втора политическа мощ е мощният отрицателен избор, те не споделиха нищо какво ще създадат, с изключение на да построят затвор в Банкя ", сподели още Добрев.
Относно поддръжката за Украйна, той бе безапелационен, че от ГЕРБ изрично поддържат военната помощ за Киев.  " Външният им министър Кулеба пристигна в България и изиска да бъде изслушан. С гласовете на " Промяната " не го допуснахме до залата и му запушихме устата, с цел да не го чуем ", сподели той.
" Готови сме на компромис по отношение на въпроса за основния прокурор, с цел да се разберем с Демократична България ", сподели още той.
Добрев разкритикува изтеглянето на дълг на 4,88 %, вместо да го вземе на 2 през февруари.  " Разликата е повече от един милиард лв. – автомагистрала " Тракия " цялата коства един милиард лв., по тази причина не считам, че би трябвало да имаме общо с Промяната.
Има документи, които потвърждават, че обществото ни е ощетено със стотици милиони ", каза още той. Добре, че това държавно управление падна, тъй като можехме да стигнем до по-големи ексцесии като през 1997 година 
На въпрос дали биха подкрепили държавно управление с мандат на Политическа партия, той отговори:  " По-скоро бих си отрязал ръката, в сравнение с да поддържа кабинет на Промяната. Аз персонално не желая поддръжка от " Промяната ", не желая да имаме нищо общо с тях, считам, че страната би трябвало да се развива по напълно друг метод. Кой печели от тези 30 $ по-скъп газ, печели Путин. От една страна сякаш е прозападно, от друга - работи за него ", добави Добрев.
Той подсети, че " Балкански поток " е българска благосъстоятелност, като по него може да тече азерски газ или полутечен природен газ.
" Изходният потенциал на Балкански поток, която е издигната с заеми, взето от търговсото сдружение, е 12 милиарда кубични метра годишно. Русия изнася 150 милиарда на година, което значи, че 8 % от износа минава през България. Мислите ли, че с 8% се заобикаля Украйна? ", попита той.

 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР